Corporate Information Control System of a University - Sosnowski, Oleg; Labotsky, Vladimir; Dunjco, Eleonora (Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2005)
Korporacyjny system informacyjny uniwersytetu może być stosowany do planowania i zarządzania wewnętrznymi zasobami przedsiębiorstwa składającego się z wielu działów i funkcjonującego w sieci powiązanych organizacji. Działanie instytucji należącej do sektora wyższej edukacji jako obiektu zarządzania można scharakteryzować przez grupę czynników krótko opisanych w artykule. Głównym celem artykułu jest analiza koncepcji korporacyjnego systemu informacyjnego działającego w ramach uniwersytetu jako połączenia trzech podstawowych systemów: systemu zarządzania wiedzą, systemu klasy ERP oraz systemu wspomagania decyzji. Ocenę takiego modelowego ujęcia zaprezentowano w zakończeniu. (abstrakt oryginalny)
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1086, s. 251-258