Analyse des Regionalen Gründungsgeschehens auf Basis von Sekundär und Primärdaten am Beispiel Münster - Harms, Rainer; Koch, Tim Steffen (Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2005)
W opracowaniu dokonano analizy czynników wpływających na tworzenie nowych przedsiębiorstw: gęstości zaludnienia, rozwoju przestrzennego, bezrobocia, struktury branżowej. Następnie przedstawiono związek między wielkością przedsiębiorstwa a czynnikami personalnymi. W końcowej części artykułu autor zaprezentował wyniki międzyregionalnej analizy porównawczej problemu. (abstrakt oryginalny)
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1083, s. 185-194