Statystyczne typy zależności występujące między poszczególnymi giełdami na rynkach kapitałowych na świecie - Drozdowski, Tomasz (Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2006)
The main aim of this article concern thesis that capital markets are stimulated within Market Stock Exchange. (original abstract)
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1143, s. 259-270