Knowledge management within the framework of informing science - Koohang, Alex; Harman, Keith; Plessis, Jacques du; Britz, Johannes (Zarządzanie wiedzą w ramach dyscypliny nauk informacyjnych, 2006)
W artykule dowodzi sic, że dyscyplina nauk informacyjnych (IS) stanowi ramy, które łatwo połączyć z dziedziną zarządzania wiedzą (KM). Artykuł stanowi próbę wykazania znaczenia ram IS dla zrozumienia zarządzania wiedzą oraz pokazania, w jaki sposób IS mogą stać się kanałem skutecznego przekształcania KM i jego pozycji w organizacjach.
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1121, s. 86-92