The Effect of A/MIS upon the Effectivness of Decision Making - a Preliminary Study - Al-Sqour, Moh'd; Matouk, Kamal (Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2006)
Rozwój systemów informatycznych doprowadził do pojawienia się nowych aplikacji wspomagających różne obszary biznesowe. Działalność firm jest coraz bardziej zależna od jakości informacji potrzebnej do podejmowania decyzji, a kierownicy w dużym stopniu zaczynali polegać na komputerach, aby przetwarzać ogromną ilość uzyskanych danych. Celem artykułu jest badanie praktycznego wykorzystania komputerów w polskich firmach oraz podkreślenie ich roli w procesie podejmowania decyzji. (abstrakt oryginalny)
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Informatyka Ekonomiczna (9); 2006; nr 1144, s. 223-231