Wykorzystanie narzędzi optymalizacji procesów zamówień w łańcuchu dostaw na przykładzie wybranego przedsiębiorstwa - Widera, Agata (The Use of Order Process Optimization Tools in the Supply Chain Based on the Example of a Selected Company, 2025)
Celem rozdziału jest identyfikacja oraz ocena narzędzi wykorzystywanych do optymalizacji procesów zamówień w łańcuchu dostaw na przykładzie przedsiębiorstwa Nokia Corporation. W opracowaniu omówiono znaczenie procesu zarządzania łańcuchem dostaw z punktu widzenia funkcjonowania badanego przedsiębiorstwa. Przedstawiono metody usprawniania procesów składania zamówień oraz wskazano wdrożone rozwiązania ukierunkowane na ich optymalizację. Scharakteryzowano podmiot badań oraz przeprowadzono szczegółową analizę procesu realizacji zamówień z uwzględnieniem podziału ról w strukturze organizacyjnej. W procesie badawczym dokonano przeglądu literatury, zastosowano techniki gromadzenia danych empirycznych, tj. studium przypadku i wywiad.
Cytuj jako: Widera, A. (2025). Wykorzystanie narzędzi optymalizacji procesów zamówień w łańcuchu dostaw na przykładzie wybranego przedsiębiorstwa. W: R. Brajer-Marczak, A. Marciszewska (red.), Procesy i projekty w doskonaleniu organizacji (s. 78-89). Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.
Keywords: łańcuch dostaw; procesy logistyczne; informacja; optymalizacja procesów; supply chain; logistics processes; information; process optimization