Problemy ekologiczne w polskiej myśli ekonomicznej od X stulecia do II wojny światowej - przegląd retrospektywny Problemy ekologiczne w polskiej myśli ekonomicznej od X stulecia do II wojny światowej - przegląd retrospektywny - Czaja, Stanisław (Ecological problems in the Polish economic thought since the 10th century to World War II - chronological retrospective review, 2007)
The article presents chosen ecological problems in the Polish economic thought. The review includes all important stages of developing Polish economic thought.
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2007; nr 1190, s. 24-39