Finanse - Pauka, Marek. Redakcja; Słoński, Tomasz. Redakcja (Debiuty studenckie. Finanse, 2024)
[Kolejna edycja zeszytu z serii „Debiuty Studenckie. Finanse” to okazja do zapoznania się z sześcioma artykułami przygotowanymi przez studentów zainteresowanych pogłębianiem wiedzy o finansach. Tym razem dominują tematy dotyczące rynków finansowych, ale zainteresowanie znalazł również obszar związany z pomocą publiczną w okresie pandemii Covid-19 oraz problem przymusowej restrukturyzacji banków. Z wielką przyjemnością polecamy Państwu lekturę artykułów przygotowanych przez studentów Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.] z zapowiedzi
s. 96
Keywords: przymusowa restrukturyzacja banków; pomoc publiczna; analiza arbitrażowa; predykcja rynku akcji; inwestowanie wartościowe