Struktura obiektu
Tytuł:

Możliwości implementacji zintegrowanego systemu informatycznego w przedsiębiorstwie przetwórczym na przykładzie systemu IMPULS 5 BPSC SA

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Tytuł odmienny:

The Implementation of Integrated Information System in the Food Processing Company on the Example of IMPULS 5 BPSC SA

Autor:

Szweda, Franciszek ; Joachimski, Adam ; Leszczyńska, Maja

Temat i słowa kluczowe:

zintegrowany system informatyczny (ZSI) ; klasa ERP ; Enterprise Resource Planning ; IMPULS 5

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 119, s. 311-325

Abstrakt:

Przedsiębiorstwa przetwórcze produkcji spożywczej, a szczególnie branży mięsnej, charakteryzują się z jednej strony dużą dynamiką procesów wewnętrznych (głównie przetwórczych), z drugiej zaś koniecznością ich szczegółowej rejestracji. Wdrożenie w nich zintegrowanych systemów informatycznych stanowi duże wyzwanie dla producentów tego rodzaju systemów. W związku z tym celem niniejszego opracowania jest prezentacja doświadczeń wdrożeniowych firmy BPSC SA dotyczących firm branży mięsnej.

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2010

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 119 ; Informatyka Ekonomiczna, nr 18 ; Systemy informacyjne w zarządzaniu. Zastosowania praktyczne

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Edukacji i Nauki (SONB/SP/546390/2022). Tytuł projektu: Upowszechnienie zawartości czasopisma Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

×

Cytowanie

Styl cytowania: