Struktura obiektu
Tytuł:

Wpływ integracji europejskiej na polski sektor rolno-spożywczy - wybrane aspekty

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Autor:

Michalczyk, Joanna

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1147, s. 247-256

Abstrakt:

The article is an analysis of changes in the Polish agri-food sector after Poland's accession into the European Union. The most important factors of transformation in agri-food sector are: foreign trade, investments and "production groups". There were positive results, both concerning the Polish foreign trade of agri-food products and investments in this area, noted during last years. Moreover, the Polish integration with the EU has an influence on acceleration of consolidation processes in this sector. One of the results of the Polish food sector consolidation is the creation of "production groups". The benefits from this kind of co-operation (presented in the article) permit to predict that this is the best way to become the leader in the sector. (original abstract)

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1147 ; Problemy regionalne i globalne we współczesnej gospodarce światowej

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II.

×

Cytowanie

Styl cytowania: