Struktura obiektu
Tytuł:

Zmiany w użytkowaniu mleka w wybranych zakładach mleczarskich

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Tytuł odmienny:

Changes in the Utilization of Milk in Selected Dairy Plants

Autor:

Sokołowski, Tadeusz ; Kaniecka, Monika

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1070, t. 2, s. 275-279

Abstrakt:

Adjusting dairy production standards to the requirements of the European Union had a positive effect on quality, season ability and fat utilization at the dairy plants examined in the study. A decrease in milk purchase and an increase in protein utilization were recorded at dairy plant I, which has already adjusted its standards to meet the EU regulations. At plant II, which plans to complete the adjustment process in 2005, milk purchase increased by 20% and protein utilization decreased.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2005

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2005; nr 1070. T. 2 ; Agrobiznes 2005. Zmiany w agrobiznesie po przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej. T. 2

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Cytowanie

Styl cytowania: