Struktura obiektu
Tytuł:

Ekonomiczne aspekty działalności małych i średnich przedsiębiorstw w agrobiznesie po akcesji z Unią Europejską

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Tytuł odmienny:

Economic Aspects of Small and Medium Sized Enterprises Activity in Agribusiness after the Integration with the European Union

Autor:

Zuzek, Dagmara K.

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1070, t. 2, s. 466-472

Abstrakt:

Small and medium sized enterprises constitute a large and permanent group in the structure of food industry. In certain branches small companies have competitive advantage over large enterprises (bakery, processing of meat, fruits and vegetables). Regarding the above branches small companies show higher profitability of sales, labour efficiency and the efficiency of current asset management then medium and large companies. Proper policy targeted at SME's should take into account two goals: overall conditions of the development of SME's and intervention measures in other sectors and fields of policy.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2005

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2005; nr 1070. T. 2 ; Agrobiznes 2005. Zmiany w agrobiznesie po przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej. T. 2

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Cytowanie

Styl cytowania: