Struktura obiektu
Tytuł:

Działalność innowacyjna przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w województwie warmińsko-mazurskim

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Tytuł odmienny:

Innovative Activity of Food Industry Enterprises in Warmia and Mazury Voivodeship

Autor:

Juchniewicz, Małgorzata

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1116, s. 450-457

Abstrakt:

In the article one characterized innovative activity of food industry companies during years 2000-2004 in Warmia and Mazury province. The analysis shows that expenditures spent on innovation by food industry enterprises are three times bigger than average in firms in region. Also sales value of new and improved products was more than three times bigger than average in province. Among food industry companies especially innovative are these from groups such as: production, manufacture and conservation of meat (151 PKD) and production of milk articles (155 PKD).

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1116 ; Przedsiębiorczość i innowacyjność. Wyzwania współczesności

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Cytowanie

Styl cytowania: