Struktura obiektu
Tytuł:

Stosowanie systemów zarządzania jakością a konkurencyjność przedsiębiorstw przemysłu spożywczego

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Tytuł odmienny:

Applying the Quality Management Systems and Competitiveness in the Food Industry Enterprises

Autor:

Morkis, Grażyna

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1118, t. 2, s. 137-142

Abstrakt:

If the Polish food industry enterprises want to be competitive on the national markets as well as on the European Union's markets, they have to offer safe food with high quality, which can meet constantly rising customer's requirements. To achieve it, is necessary to apply modem quality management systems in enterprises. Since Poland joined European Union the community has had significant influence on the implementation of obligatory managing systems in food industry by our country. Since 1st May 2004 to 1st May 2005 the number of food industry enterprises which applied and implemented modern quality systems rose significantly. Those systems had positive influence on the competitiveness level of Polish food enterprises.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1118. T. 2 ; Agrobiznes 2006. Konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa. T. 2

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Cytowanie

Styl cytowania: