Struktura obiektu
Tytuł:

Przetwórstwo żywca wieprzowego na Podkarpaciu po wejściu Polski do Unii Europejskiej

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Tytuł odmienny:

Porkers Processing Sector in Podkarpackie Province after the Accession of Poland to European Union

Autor:

Stec, Artur ; Kusz, Dariusz

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1118, t. 2, s. 345-349

Abstrakt:

The accession of Poland to the European Union becam a major reason of porkers processing sector transformation in Podkarpackie Province. The number of meat plants decreased from 116 to 114 in the region from 10 April 2004 to 31 December 2005. At the same time the adaptation (processes of meat plants to the union standards increased. Before the Polish accession to the union structures there were 3% of plants in category A, whereas at the end of year 2005 over 20%. In the case of production capacity proportions developed even more favourably, over 10% and over 80% respectively.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1118. T. 2 ; Agrobiznes 2006. Konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa. T. 2

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Cytowanie

Styl cytowania: