Struktura obiektu
Tytuł:

Przemysł spożywczy w Polsce i jego baza surowcowa

Tytuł publikacji grupowej:

Ekonomia XXI Wieku = Economics of the 21st Century

Tytuł odmienny:

Food industry in Poland as a raw material base

Autor:

Kapusta, Franciszek

Temat i słowa kluczowe:

przemysł spożywczy ; baza surowcowa ; produkcja ; skup ; współpraca ; przetwórstwo ; food industry ; material resources ; production ; purchase ; cooperation ; processing

Opis:

Ekonomia XXI Wieku = Economics of the 21st Century, 2015, Nr 2 (6), s. 9-27

Abstrakt:

Celem opracowania było: scharakteryzowanie zmian w sposobach pozyskiwania żywności przez człowieka, ukazanie rozwoju przemysłu spożywczego i specyfiki jego działania, zdefiniowanie bazy surowców odnawialnych, scharakteryzowanie rozmiarów produkcji i skupu podstawowych produktów rolnych w latach 1990, 2000 i 2010, ukazanie zmian w rozmiarach koncentracji produkcji podstawowych produktów rolniczych w latach 2002 i 2010 oraz scharakteryzowanie zmian form zaopatrzenia przemysłu spożywczego w surowce rolnicze. Opracowanie powstało na podstawie literatury przedmiotu badań zwartej i ciągłej oraz informacji statystycznych [...]

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2015

Typ zasobu:

artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

doi:10.15611/e21.2015.2.01

Język:

pol

Powiązania:

Ekonomia XXI Wieku = Economics of the 21st Century, 2015, Nr 2 (6)

Prawa:

Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy

Prawa dostępu:

Dla wszystkich zgodnie z licencją

Licencja:

CC BY-NC-ND 3.0 PL

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

×

Cytowanie

Styl cytowania: