Obiekt

Tytuł: Diversification of competitive results of the food industry of the ʻoldʼ and ʻnewʼ EU countries

Tytuł odmienny:

Zróżnicowanie wyników konkurencyjnych przemysłu spożywczego krajów ,,starej” i ,,nowej” UE

Autor:

Łukiewska, Katarzyna

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2020; vol. 64, nr 4, s. 115-126

Abstrakt:

The purpose of this elaboration was to evaluate the diversity of competitive results of the food industry in the ‘old’ and ‘new’ EU countries in 2004, 2011 and 2018. The indicators of export market share, trade coverage and revealed comparative advantages of the food industry were used. Next the chosen descriptive statistics (arithmetic mean, coefficient of variation, lower and upper quartile, median, range, interquartile range), the box-plot figures and the Mann-Whitney U test, were applied. The conducted research proved the visible disparities between the ‘old’ and ‘new’ EU members in the range of all the evaluated indicators of competitive position, mainly in the case of export market share. The evaluation of the competitive results in the selected years demonstrate that there is a gradual process of reducing the gap within the competitive position of the food industry of the ‘old’ and ‘new’ countries of the EU

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2020

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

doi:10.15611/pn.2020.4.09 ; oai:dbc.wroc.pl:76029

Język:

eng

Powiązania:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2020; vol. 64, nr 4

Prawa:

Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy

Prawa dostępu:

Dla wszystkich zgodnie z licencją

Licencja:

CC BY-NC-ND 3.0 PL

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

30 paź 2023

Data dodania obiektu:

19 sie 2020

Liczba wyświetleń treści obiektu:

172

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dlibra.kdm.wcss.pl/publication/146070

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji