Obiekt

Tytuł: Postawy przedsiębiorstw z sektora MŚP wobec szarej strefy

Tytuł odmienny:

Attitude of Enterprises From Small and Medium-Sized Sector Towards Grey Zone

Autor:

Stos, Daniel

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 179, s. 122-132

Abstrakt:

Celem opracowania jest przedstawienie wybranych aspektów funkcjonowania tzw. szarej strefy (grey economy, shadow economy) na poziomie przedsiębiorstw, w szczególności analiza zróżnicowania zachowań szarostrefowych w zależności od charakteru ich otoczenia. Takie charakterystyki otoczenia jak lokalizacja (wielkie aglomeracje, średnie miasta, obszary słabo zurbanizowane), intensywność współpracy z otoczeniem, rozmiary rynku (lokalny, regionalny, globalny) oddziałują na zachowania przedsiębiorców, w tym również w dziedzinie specyfiki i zakresu działalności w szarej strefie.

Wydawca:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2011

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:119032

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 179 ; Gospodarka lokalna w teorii i praktyce

Prawa:

Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy

Prawa dostępu:

Dla wszystkich zgodnie z licencją

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Edukacji i Nauki (SONB/SP/546390/2022). Tytuł projektu: Upowszechnienie zawartości czasopisma Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

27 lut 2023

Data dodania obiektu:

1 sty 2023

Liczba wyświetleń treści obiektu:

67

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dlibra.kdm.wcss.pl/publication/157343

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji