Obiekt

Tytuł: Między Scyllą agresji i Charybdą obrony : wrogie przejęcia jako sytuacje kryzysowe

Tytuł odmienny:

Between the Scylla of Aggression and the Charybdis of Defense : Hostile Takeovers as Crisis Situations

Autor:

Nogalski, Bogdan ; Szymański, Marek

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 116, s. 287-297

Abstrakt:

Praktyczne podejście do dopuszczalności obrony przed wrogim przejęciem powinno uwzględniać ocenę poszczególnych działań, ich motywów i sytuacji, w jakiej zostały podjęte. Wydaje się, że twarde reguły określające ogólne zasady działania kierownictwa w sytuacji zagrożenia wrogim przejęciem byłyby niepożądane. Nawet ustalenie precyzyjnych parametrów zachowań kierownictwa spółki przejmowanej w określonej sytuacji może rodzić poważne wątpliwości.

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2010

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:121798

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 116 ; Zarządzanie strategiczne w praktyce i teorii

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Edukacji i Nauki (SONB/SP/546390/2022). Tytuł projektu: Upowszechnienie zawartości czasopisma Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

30 paź 2023

Data dodania obiektu:

5 cze 2023

Liczba wyświetleń treści obiektu:

85

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dlibra.kdm.wcss.pl/publication/160093

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji