Struktura obiektu
Tytuł:

Współpraca rolników z przetwórstwem rolno-spożywczym w świetle wyników badań ankietowych

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Tytuł odmienny:

The Cooperation of Farmers with Food Processing Industry in the Light of the Questionnaire Research

Autor:

Grzelak, Aleksander

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1118, t. 1, s. 274-281

Abstrakt:

The main aim of the article is to define common and character of cooperation of farms with food processing industry. One has stated that integration of farmers with food enterprises in Poland is not common and formalized. Besides that there is considerable differentiation in range of forms of cooperation of farms with processing in dependence on profile of a production. Relatively the greatest range of these processes are, in the examined farms, in favour of market of milk and industrial plants, the least in turn in favour of producers of pigs and of cereals. One has also perceived distinct characterization of farms integrated with food processing.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1118. T. 1 ; Agrobiznes 2006. Konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa. T. 1

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II.

×

Cytowanie

Styl cytowania: