Struktura obiektu
Tytuł:

Instrumenty marketingowe wykorzystywane w konkurencji usług gastronomicznych (na przykładzie powiatu mieleckiego)

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Tytuł odmienny:

Marketing Instruments Used in Rivalry Between Catering Services (on the Example of Mielec Poviat)

Autor:

Grzybek, Maria ; Szopiński, Wiesław

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1118, t. 1, s. 282-287

Abstrakt:

The competitiveness is one of fundamental and permanent phenomena characterizing market economy. It is an essential element of economic life. Its occurence motivates rivals to act efficiently and use the limited resources effectively. It also motivates to progress, to increase quality of goods and services for the benefit of consumers. The entrepreneurs acting on the market of catering services in Mielec Poviat use basic instruments of rivalry but with various intensity. In particular they have paid attention to elements connected with price and high quality of offered products. The other elements of marketing activities are used to a smaller degree, especially in the range of distribution, brand and the uniqueness of an offer.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1118. T. 1 ; Agrobiznes 2006. Konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa. T. 1

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Cytowanie

Styl cytowania: