Struktura obiektu
Tytuł:

Wpływ wdrażania systemów jakości na wzrost konkurencyjności sektora rolno-spożywczego w regionie zachodniopomorskim

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Tytuł odmienny:

Influence of Implementing Quality Systems on the Growth of Competition of Agrarian-Food Sector in West Pomeranian Region

Autor:

Wiktorowski, Krzysztof

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1118, t. 2, s. 488-494

Abstrakt:

In the article the author presents features of West Pomeranian region regarding its placement on the economical map of Poland and aspect of the importance of agrarian-food sector in economic structure of the region. In the next part of the article he presents the role and importance of implementing quality systems (HACCP, ISO 9001:2000) and positive use (GMP, GHP) on the growth of competition of the agrarian-food sector in West Pomeranian region. The practical aspect of the article is shown on examples of quality systems, certificates of Grain-Milling Enterprise "PZZ" in Stoislaw (Przedsiębiorstwo Zbożowo-Młynarskie "PZZ" w Stoislawiu) and Communal Quality Mark of Meat Plant AGRYF SA (Społeczny Znak Jakości Zakładów Mięsnych AGRYF SA) in Szczecin.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1118. T. 2 ; Agrobiznes 2006. Konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa. T. 2

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Cytowanie

Styl cytowania: