Object

Title: Analiza i usprawnianie systemu zarządzania ryzykiem finansowym w przedsiębiorstwie

Title in english:

Analysis and Improvement of Financial Risk Management in an Enterprise

Creator:

Michnik, Jerzy ; Lo, Mei-Chen

Description:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2007; nr 1167, s. 174-179

Abstrakt:

Rapid growth in financial markets, increasing volatility and globalization are the main reasons of growing importance of financial risk management (FRM) which nowadays becomes a serious matter not only for financial institution. Several risks, possible targets and measures of each dimension of risk, several types of tools and techniques come together to form the FRM. This is the reason why this is a complicated, multi-step and multi-dimensional process. In this paper we have proposed the hierarchical structure of the problem with the four aspects of FRM: measuring, monitoring, controlling and policy. The case study including questionnaires and discussions with Taiwanese electronic industry professionals was performed. The survey gave the opportunity to asses the relative importance (weight) of every element of the FRM system and how it works in the high technology manufacturing industry. 

Publisher:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Place of publication:

Wrocław

Date:

2007

Resource Type:

artykuł

Resource Identifier:

oai:dbc.wroc.pl:139387

Language:

pol

Relation:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2007; nr 1167 ; Współczesne tendencje rozwojowe badań operacyjnych

Rights:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Access Rights:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Location:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Coverage:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information