Struktura obiektu
Tytuł:

Ocena informacji przekazywanych konsumentom na temat obecności alergenów

Tytuł publikacji grupowej:

Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies

Tytuł odmienny:

Evaluation of information passed on consumers on the presence of alergens

Autor:

Derewiaka, Dorota ; Sobieraj, Emilia ; Drużyńska, Beata ; Kowalska, Jolanta ; Wołosiak, Rafał ; Ciecierska, Marta ; Majewska, Ewa

Temat i słowa kluczowe:

alergeny żywności ; znakowanie żywności ; rozporządzenie 1169/2011 ; food allergens ; food labelling ; Regulation no. 11669/2011

Opis:

International Journal of Food Science and Bioprocessing, 2016, Nr 1 (1), s. 36-47

Abstrakt:

Alergeny występujące w produktach spożywczych są jednym z zagrożeń, na które producent żywności musi zwrócić szczególną uwagę. Celem badania była analiza informacji przekazywanych konsumentom na temat występowania alergenów w wybranych produktach spożywczych, zarówno w przypadku żywności opakowanej i nieopakowanej dostępnej w lokalach gastronomicznych głównie na terenie Grójca i okolic

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2016

Typ zasobu:

artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

doi:10.15611/ijfsb.2016.1.03

Język:

pol

Powiązania:

International Journal of Food Science and Bioprocessing, 2016, Nr 1 (1)

Prawa:

Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy

Prawa dostępu:

Dla wszystkich zgodnie z licencją

Licencja:

CC BY-NC-ND 3.0 PL

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

×

Cytowanie

Styl cytowania: