Obiekt

Tytuł: Potencjał konkurencyjny podkarpackich producentów żywca wieprzowego na tle producentów krajowych

Tytuł odmienny:

Competitive Potential of the Porker Producers from the Podkarpacie Region Against the Background of National Producers

Autor:

Kilar, Janusz ; Kusz, Dariusz ; Stec, Artur

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1118, t. 1, s. 413-418

Abstrakt:

It has been found that the headage of pigs in the province of Podkarpacie is characterised by significant lack of concentration. Farms with small herds of pigs prevail, which negatively influences their market position and the economic results achieved. A chance for porker production on a smaller scale lies in the horisontal integration of farmers through getting organised into producer groups.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:136245

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1118. T. 1 ; Agrobiznes 2006. Konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa. T. 1

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

28 lip 2025

Data dodania obiektu:

30 maj 2025

Liczba wyświetleń treści obiektu:

11

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dlibra.kdm.wcss.pl/publication/174988

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji