Obiekt

Tytuł: Międzynarodowe doświadczenia z praktycznym wykorzystaniem strategicznej karty wyników

Tytuł odmienny:

International experience in practical usage of balanced scorecard

Autor:

Skrzypek, Piotr

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1137, s. 276-287

Abstrakt:

The Balanced Scorecard was originally designed as a measurement of performance system. Since then it has transformed into a new strategic management control system, which helps implement the company’s strategy. For the last thirteen years this tool has been implemented in hundreds of companies over the world. Nowadays a great deal of research work on this issue has been published. As a result the cross-sectional analysis is can be carried out. This paper describes the conclusion from these studies bringing piece of information about practical usage of BSC.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:137785

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1137 ; Zarządzanie strategiczne w badaniach teoretycznych i w praktyce

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

28 lip 2025

Data dodania obiektu:

13 lip 2025

Liczba wyświetleń treści obiektu:

10

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dlibra.kdm.wcss.pl/publication/176480

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji