Object

Title: Kulturowe aspekty zarządzania wiedzą w korporacjach transnarodowych

Title in english:

Cultural Aspects of Knowledge Management

Creator:

Simpson, Dorota

Description:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1066, s. 340-349

Abstrakt:

Contemporary transnational corporations, operating worldwide, are seeking to obtain maximum advantages both from economies of scale and from the different background and experience of their subsidiaries in the era of globalization. They normally utilize a geocentric approach in their staffing policy, which means that they try to employ the best managers regardless of the managers' country of origin. Multicultural teams are perceived as a source of knowledge and innovative creation. However, research shows that this cannot be achieved automatically. It is proved that to obtain advantages from cultural diversity certain conditions have to be fulfilled. First of all special managerial skills are required to stimulate and encourage knowledge sharing, exchange of ideas and free discussion of opinion. If the organizational culture and management system cannot assure such conditions, cultural diversity can be a barrier instead of an incentive in knowledge creation and dissemination. 

Publisher:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Place of publication:

Wrocław

Date:

2005

Resource Type:

artykuł

Resource Identifier:

oai:dbc.wroc.pl:129946

Language:

pol

Relation:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2005; nr 1066 ; Rozwój regionalny i globalny we współczesnej gospodarce światowej

Rights:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Access Rights:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Location:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Coverage:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information