Object

Title: Tendencje w polskim sektorze spożywczym ze szczególnym uwzględnieniem inwestycji zagranicznych

Title in english:

Trends in Polish Foodstuff Sector with Taking Particularly into Account Foreign Investments

Creator:

Michalczyk, Joanna

Description:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1066, s. 191-200

Abstrakt:

Polish food sector had a lot of changes through the last years - there were deep transformations here. The restructuring, modernization and consolidation of food branch was conducted mainly through the privatization, fusion and taking over. The development of Polish food sector follows unequal and is subordinated to changing nutritional trends. The largest investments in food industry were accumulated in the most perspective branches like: the brewery branch, meat branch and dairy branch. The considerable part of investment in polish food industry is making by foreign investors. They bring in a capital and what is very important, they introduce new solutions in food production, new technologies and new technique of management and sales. Growing investments in polish food industry allows to increase production especially of high-processed food and increase foreign trade of this products.

Publisher:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Place of publication:

Wrocław

Date:

2005

Resource Type:

artykuł

Resource Identifier:

oai:dbc.wroc.pl:129933

Language:

pol

Relation:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2005; nr 1066 ; Rozwój regionalny i globalny we współczesnej gospodarce światowej

Rights:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Access Rights:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Location:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Coverage:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Similar

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information