Obiekt

Tytuł: Tendencje w polskim sektorze spożywczym ze szczególnym uwzględnieniem inwestycji zagranicznych

Tytuł odmienny:

Trends in Polish Foodstuff Sector with Taking Particularly into Account Foreign Investments

Autor:

Michalczyk, Joanna

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1066, s. 191-200

Abstrakt:

Polish food sector had a lot of changes through the last years - there were deep transformations here. The restructuring, modernization and consolidation of food branch was conducted mainly through the privatization, fusion and taking over. The development of Polish food sector follows unequal and is subordinated to changing nutritional trends. The largest investments in food industry were accumulated in the most perspective branches like: the brewery branch, meat branch and dairy branch. The considerable part of investment in polish food industry is making by foreign investors. They bring in a capital and what is very important, they introduce new solutions in food production, new technologies and new technique of management and sales. Growing investments in polish food industry allows to increase production especially of high-processed food and increase foreign trade of this products.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2005

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:129933

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2005; nr 1066 ; Rozwój regionalny i globalny we współczesnej gospodarce światowej

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

10 sty 2025

Data dodania obiektu:

10 sty 2025

Liczba wyświetleń treści obiektu:

6

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://dlibra.kdm.wcss.pl/publication/168519

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji